Varna24.bg Въвеждането на новото райониране на страната ще изисква провеждане на избори, тъй

...
Varna24.bg
Въвеждането на новото райониране на страната ще изисква провеждане на избори, тъй
Коментари Харесай

Варна ще командва Бургас при новото райониране?

Varna24.bg Въвеждането на новото райониране на страната ще изисква осъществяване на избори, тъй като всеки регион ще има ръководител и съвет. Това съобщи областният шеф Стоян Пасев.

За момента се дискутира разновидността с обособяването на четири региона в България. Това се постанова поради присъединяване в европрограми, тъй като условието е всеки от тях да има най-малко 800 000 поданици. 

Всеки регион ще може да кандидатства по европрограми независимо. Варна попада в една група с Търговище, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора. Морската столица ще бъде водещ град освен това уедряване, убеден е Пасев.

Център за ръководство няма да има. Областите си остават такива, каквито са в момента и до въвеждане на новото райониране ще се управляват на ротационен принцип. Областните шефове ще си останат като административна единица.

" За да се вкара новото райониране, е належащо да има промени в законодателството ", уточни Пасев. По негови думи тази децентрализация е нужна, така като регионите в развиване ще си избират сами целите, съобщи " Дарик ". 

Средствата ще се наливат там, където са нужни. Това значи въвеждане на бюджетиране, което е муден развой и надали ще стане в границите на идната година, счита регионалният шеф.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР